Metaalafval

Iedereen is zich bewust van de bedreiging die plastic vormt voor ons milieu. Met meer dan 8 miljard ton plastic dat elk jaar in de wereld wordt geproduceerd, is het duidelijk dat we manieren moeten vinden om de hoeveelheid die we produceren en gebruiken te verminderen. Er is al een beweging op gang gekomen om het gebruik van plastic verder terug te dringen, met landen over de hele wereld die de handen ineenslaan om beleid en programma's te implementeren die zullen helpen dit probleem bij de bron aan te pakken. Recycling van metaalafval in plaats van het weg te gooien is één manier waarop u de effecten van uw eigen afvalproductie kunt helpen verminderen. Van kapotte elektronica en apparaten tot oude autoaccu's, er zijn veel voorwerpen in uw eigen huis of op het werk die kunnen worden gerecycled in plaats van weggegooid. Hier vindt u alles wat u moet weten over het recyclen van metaalafval.

Wat is schroot?

Als u een bord breekt, een vinger snijdt of een lepel buigt, kunt u het met de gebroken stukken weggooien. Als je een auto, een koelkast of een wasmachine breekt, kun je de onderdelen recyclen.

Metaalschroot is in principe al het metaal dat is gebruikt, gebroken of weggegooid. Het kan gaan om afval van autowrakken, apparaten die niet meer nodig zijn, en andere bronnen. Wanneer mag u uw metaalafval laten vernietigen? In principe mag u alle metaal dat aan het einde van zijn levenscyclus is gekomen en niet langer nodig is, laten vernietigen.

Wat kunt u recycleren uit metaalafval?

  • Metaalschroot – Er zijn veel dingen die uit metaalschroot kunnen worden gerecycled. Als een koelkast of wasmachine stuk gaat, kun je er bruikbare onderdelen in vinden en er nieuwe apparaten van maken. Als een auto oude stuuronderdelen heeft of een fiets oude kettingen, kunnen die ook worden gerecycled.

  • Staal – Staal is een van de meest gerecyclede metalen. Het kan worden gebruikt om dingen als auto's, gebouwen, boten en muziekinstrumenten te maken.

  • Aluminium – Mensen denken vaak aan aluminium als een milieuvriendelijk metaal, maar het is eigenlijk net zo waardevol om te recyclen als andere metalen. Het wordt gebruikt in dingen als vliegtuigen en boten en is ook te vinden in producten als kookgerei en drankblikjes.

  • Koper – Koperdraad kan worden gebruikt om dingen als bedrading en loodgietersproducten te maken en is een van de meest gerecyclede metalen. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van munten.

  • Andere metalen – Andere metalen die uit schroot kunnen worden gerecycleerd zijn goud, zilver, titanium en andere speciale metalen die speciale toepassingen kunnen hebben.

Tips voor het recyclen van metaalafval

  • Schoon – Hoe schoner het voorwerp, hoe beter het is voor recycling. Als het roestig is, maak het dan schoon met een sterk oplosmiddel en een borstel. Schoonmaken helpt ook om ziekten zoals botulisme te voorkomen, die kunnen worden veroorzaakt door bacteriën in afval.

  • Scheiden – Scheid uw metaalschroot van het afval. De meeste schrootrecyclingcentra eisen dat u alle voorwerpen schoonmaakt, platmaakt en nog eens platmaakt voordat ze worden omgesmolten en opnieuw worden gebruikt.

  • Ken de regels – De meeste gemeenten hebben schrootprogramma's of programma's waar u extra schroot kunt verkopen en krediet kunt krijgen voor een nieuw voorwerp. Neem contact op met uw gemeente of programmabeheerder om meer te weten te komen.

  • Leer uw buren kennen – Veel schrootprogramma's laten u ook extra schroot kopen van andere schrootproducenten die schroot verkopen. Dit is een geweldige manier om uw gemeenschap te steunen en ook nog wat extra geld te verdienen.

Conclusie

Alle metalen hebben een eindige levensduur en als ze eenmaal gebruikt zijn, leveren ze geen nut meer op. Wanneer dit gebeurt, kunt u uw metaalafval recyclen. Dit bespaart u niet alleen het leed van het weggooien ervan, maar u kunt er ook nog wat geld mee verdienen.

Er zijn vele soorten schroot en ze hebben elk verschillende prijzen, afhankelijk van het soort metaal en waar u zich bevindt. U kunt ook veel organisaties vinden die u uw metaalschroot laten verkopen en wat extra geld krijgen terwijl u dat doet.

Metaalafval is niet alleen een bedreiging voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. U kunt de hoeveelheid metaalafval die u produceert verminderen door te recycleren en wanneer u dat doet, zult u ook profiteren van minder vervuiling.

Categories: Blogging